Een nieuwe koers?

Een nieuwe koers?

Beatrix heeft het koningschap van Nederland overgedragen aan Willem Alexander. Een nieuwe generatie aan het roer van onze natie. Hoewel ik 9 jaar ouder ben dan Willem Alexander, voelt het als mijn generatie. Met zijn troonsbestijging wordt een stuk van mijn ambitie, koningin te worden, ingelost. Ik lig zodoende mooi op koers. Zou ik achterom kijken dan vermoed ik een meanderende hekgolf te zien. Prima, dat zijn vast de vele interessante uitstapjes die ik heb gemaakt. Al die belevenissen en ervaringen koester ik. Mijn koers blijft nog immer dezelfde. Mijn verbeelding van het doel is een schildering in wording. Het wordt steeds completer. In mijn doel komen verleden, heden en toekomst samen. Ik ervaar dat elke dag, elke minuut, iedere tel. Een proces van continu scheppen. Zo blijft mijn koers ‘nieuw’.