Aanzet tot wetenschap

Aanzet tot wetenschap

De beide programma’s van CpluzC, te weten ‘de Contente Mens’ en ‘de Coulante Mens’, zijn voorzien van een aanzet tot een wetenschappelijke onderbouwing. De basis wordt daarin gevormd door de filosofieën/theorieën van Martin Buber (Ich und Du), Erich Fromm (Haben oder Sein), Dorothee Sölle (God heeft mensen nodig), Fernando Savater (Het Goede Leven) en Wim van Dinten (Met gevoel voor realiteit). De grondwoorden uit de thesis (samenwerking, autonoom, geëngageerd, deskundig, team en succes) worden vanuit hun visies en opvattingen van betekenis voorzien. Context en toepassing zijn bewerkt door CpluzC in samenwerking met Nauta Navis. Een uitgewerkte versie zal binnenkort in de vorm van een boekje worden uitgegeven.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s