Schlaraffenland: een Heerlickheijd

Schlaraffenland: een Heerlickheijd

Bekijk de wereld door een roze bril. Kunstenaar Carl Warner heeft dat hier zowat ‘lekkerlijk’ genomen. Een plaatje om in te bijten, een plaatje om even bij weg te dromen. Dolen in je eigen Schlaraffenland. Een zalige Heerlickheijd, toch?
Hoe kun je zoiets beleven? Op funda staat zoiets niet te koop. Evenmin bij de chocolaterie of banketbakker. Dus dan maar zelf aan de slag.
Wat heb je daarvoor nodig?
250 gram inspiratie
100 gram ‘blauwe uur’-inzicht
250 cm2 vruchtbare grond
300 gram socialisering
1 blokje tijd
17,5 dl ZIJN
225 Kcal energie, let op, deze moet echt van jezelf zijn
Grote mengkom, theedoek, kwast
Doe de inspiratie in de grote mengkom, daar begint het mee. Maak het met je handen goed los zodat het lekker luchtig wordt. Het ‘blauwe uur’-inzicht klop je vervolgens nonchalant door de inspiratie. Je zult bemerken dat de inspiratie na enkele seconden al wat begint te rijzen. Dek de mengkom af met de theedoek en laat het mengsel een ‘blauw uurtje’ verder rijzen. Als je de theedoek daarna wegneemt zie je al de eerste contouren van jouw eigen Schlaraffenland. Leg dit begin uit op het stukje vruchtbare grond. Behandel het voorzichtig want in deze fase is het nog kwetsbaar. Het heeft nog verbinding nodig met behulp van de socialisering. Strooi de socialisering zo geleidelijk mogelijk over het uit gedrapeerde mengsel. Laat dit even rustig betijen. Los het blokje tijd op in de aangegeven hoeveelheid ZIJN. Dit dient zeer zorgvuldig te gebeuren, want verspil je de tijd, dan zal het resultaat vervormen. Verwarm de oplossing met jouw energie en laat het een beetje indikken tot een gelatineachtige substantie. Met de kwast strijk je dit over het rijzende mengsel op de vruchtbare grond. Zorg ervoor dat je alle hoekjes en gaatjes bestrijkt.
En tot slot het meest cruciale: blijf niet toeschouwen, het resultaat wordt pas optimaal als je zelf deelneemt door in het midden plaats te nemen.
Jouw Schlaraffenland groeit en bloeit om je heen; door er echt te ZIJN ben je de bron voor inspiratie…….goh, zijn we weer bij het begin……wat een Heerlickheijd!