Hollandse (k)luchten

Hollandse (k)luchten

Jacob van Ruisdael kon ze zo machtig en levensecht schilderen, onze Hollandse luchten. Hoewel bijv. de Belgen en Denen ze ook hebben, zijn ze dankzij onze grote Hollandse meesters toch maar mooi naar ons landje vernoemd. Daar kunnen we fier op zijn: ze zijn van ons!
De datingsite Second Love kwam deze week in het nieuws. De SGP-jongeren wilde de site verbieden opzichtelijk reclame te maken voor buitenechtelijke relaties. De Reclame Code Commissie heeft de bezwaren afgewezen. Deze klucht past beter in de Middeleeuwen, de tijd dat de moraliserende christenen zich nog in de wolken waanden. De klucht van het eenzijdige religieuze ‘overspel’ heeft het SGP-wolkje blijkbaar niet bereikt; het bleef luchtig stil.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s